زمانیکه شما داخل صفحات یک وب سایت می گردید اجزای گوناگونی را می بینید که تمام آنها در یک چیز مشترک هستند و آن زبان یا کدی است که آنها را تولید می کند که این زبان HyperText Markup Language یا همان HTML می باشد.حالا اجازه دهید تا کلمه به کلمه برایتان توضیح بدهم، البته انتظار یک معنی دقیق و سلیس را نداشته باشید ولی درحدی که برای من قابل فهم بود برای شما خواهم گفت.
: Hyper متضاد نوشته های خطی( Linear ) است ، اگر شما با زبانهای برنامه نویسی کامپیوتر آشنایی داشته باشید مانند ویژوال بیسیک میبینید که باید کدها را خط به خط بنویسید و تا یک خط اجرا نشود بعدی خوانده نمی شود یعنی آنها را باید به ترتیب بنویسید تا برنامه اجرا شود ولی HTML اینطوری نیست و الگوی خطی ندارد شما هر کدی را می توانید هر جا که بخواهید بنویسید.
Text : به همان متنی می گویند که می نویسید تا در مرورگر نشان داده شود.
Markup :عملی است که مرورگر برایتان انجام میدهد یعنی یک متن ساده می نویسید ولی جور دیگری نمایش داده می شود.
Language: بالاخره این هم یک نوع زبان و باید یک چیزی پیدا کرد تا به حرف L بخوره دیگه (-:
عناصر تشکیل دهندهHTML
HTML زبان وب میباشد که دارای عناصر( elements ) گوناگونی است که بر روی هم تشکیل یک صفحه از سایت را میدهند. این عناصر عبارتند از:
( texts & lists ) متنها و لیست ها : نوشته های داخل یک صفحه را در برمیگیرد.
( images ) عکسها : عکس های داخل یک صفحه که زیبایی خاصی به وب سایتها می بخشند.
( ( tables جدولها : جدولها بهترین عنصر برای سازمان دهی و مرتب کردن اطلاعات ما هستند که نقش اساسی در طراحی یک سابت دارند.
( ( forms فرمها : عناصری که بیننده سایت به کمک آنها می تواند اطلاعاتی را وارد کرده تا ذخیره شده یا فرستاده شود.
( ( hyperlinks نقطه پیوند : البته این معنی اصلی لغت نمی باشد و این عناصر، نقطه پیوند و ارتباط بین دو صفحه از یک سایت یا دو وب سایت متفاوت می باشد. مانند :
( frames ) چارچوبها : فریمها یا چارچوبها تنها عناصری هستند که با استفاده از آنها ما می توانیم چند صفحه اینترنتی را در یک صفحه جای دهیم.
( multimedia ) چند رسانه ای : شاید بشه آنرا صوت و تصویر هم گفت ، اگرچه از ابتدا صوت و تصویر با HTML نبوده اما در حال حاضر بیشتر مرورگر های وب از این عنصر پشتیبانی می کنند و شما میتوانید در وب سایتتان فیلم وموزیک پخش کنید.
( javascript ) جاوا اسکریپت : یک نوع زبان نوشتاری یا بهتر بگویم یک نوع کد است که ارتباط نزدیکی با HTML دارد و البته آنها را باید داخل کدهای html بکار برد تا بتوانید یک وب سایت حرفه ای با جذابیت بالا طراحی کنید.
( JavaApplets ) جاوا اپلت : اپلتها برنامه هایی هستند که توسط زبان جاوا نوشته می شوند و می توان آنها را در یک صفحه جاسازی کرد برای کارآیی بالای وب سایت مانند عملیات پیچیده ریاضیات یا ساختن بازیها. زبان برنامه نویسی جاوا خود یک زبان مجزا و دارای محبوبیت خاصی دردنیا می باشد که با جاوا اسکریپت فرق دارد.
( style sheets ) استایل شیت : این عناصر قابلیت انتقال اطلاعات به عنوان یک الگوی مشترک در بین صفحات را دارد. به طور مثال شما یک الگو برای رنگ متن می سازید و سپس آنرا بین صفحاتی که می خواهید به اشتراک می گذارید.
( DHTML ) : مخفف دو کلمهDynamic Html می باشد که وظیفه آن روح بخشیدن به صفحات و بالا بردن جذابیت وب سایت می باشد، شما می توانید با هماهنگی کدهای javascript وDhtml یک وب سایت پویا و زنده طراحی کنید.
منبع : http://www.iranw3.com
و اما سایتهایی که به زبان فارسی به شما زبان HTML را برای ساختن سایت آموزش میدهند عبارتند از :
آموزش HTML : www.html.ir
مدرسه وب : http://www.khaterat.com/www/
مقالات مرتبط با آموزش HTML : http://www.aviny.com/Learning/HTML/Chapters/Introduction.htm
مقالات HTML : http://www.macromediax.com/.
آموزش اچ تی ام ال : www.iranw3.com/htmltut/
آموزشگاه مجازی استاد آنلاین : http://www.ostadonline.com/
و بهترین سایت آموزش اچ تی ام ال به زبان انگلیسی : http://www.w3schools.com/html/default.asp