اضافه وزن به میزان 40 درصد بیش از وزن ایده آل، احتمال ابتلا به برخی سرطانهای خاص را به شدت افزایش میدهد.
دکتر احمد کاویانی، جراح عمومی و مدیر بیمارستان امام خمینی (ره) در گفت وگو با ایسنا با بیان این که هورمون استروژن با سرطان پستان در ارتباط است، گفت: این هورمون در بافت چربی ذخیره میشود و هرچه میزان چربی در بدن ما بیشتر باشد، مقادیر بیشتری از استروژن جهت تأثیر بر بافت پستان و سیستم غددی بدن ما در دسترس خواهد بود.
وی ادامه داد: مقدار اضافه وزن زنان در زمان تشخیص بیماری وی می تواند بر شانس ابتلای مجدد وی به سرطان پستان نیز اثر بگذارد.
دکتر کاویانی تصریح کرد: بسیاری از محققان برخورداری از یک رژیم غذایی سالم به همراه ورزش را به عنوان بخش مهمی از بهبودی و سلامت قلمداد میکنند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: مقدار کالری دریافتی و میزان چربی که به طور معمول مصرف میشود میتواند در ابتلا به سرطان پستان موثر باشد. با وجود این هنوز تحقیقات کافی برای اثبات این موضوع انجام نشده است.
وی با بیان این که حدود 30 درصد از کل سرطانهای زنان و مردان با رژیم غذایی آنان ارتباط دارد، تصریح کرد: مطالعات معدودی نشان دادهاند که مصرف چربی زیاد به ویژه چربی حیوانی، غذاهای نمک سود و نیزغذاهای شور و دودی شده میتوانند خطر ابتلا به برخی سرطانها از جمله سرطان پستان را افزایش دهند.
دکتر کاویانی افزود: طبخ غذا در حرارتهای بسیار بالا نیز باعث تولید مواد سرطان زا میشود. علاوه بر این، برخی از محققان دریافتهاند که برخی ویتامینها (مثل A، C و E) و سلنیوم که به نام آنتی اکسیدانها معروف هستند، ممکن است در پیشگیری از سرطان پستان مؤثر باشند.
وی تصریح کرد: این مواد در بیشتر سبزیجات و میوهجات (مانند کلم و گل کلم، کاهو، هویج، اسفناج، زردآلو، طالبی و مرکبات) و همچنین در گوشت قرمز، غذاهای دریایی، شیر و غلات یافت می شوند. همچنین مصرف الکل نیز با افزایش احتمال بروز بیماری در برخی مطالعات مورد تأکید قرار گرفته است.
این جراح عمومی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه اهمیت دارد این است که علیرغم تمام موارد ذکر شده بالا هنوز ارتباط قطعی و صددرصد بین یک ماده غذایی خاص و بروز حتمی سرطان پستان به اثبات نرسیده است.